ניסור ביהלום

ניסור בטון - קידוח בטון מקצועי.

ניסור ביהלום

ניסור ביהלום

ניסור ביהלום :

שימוש במסור יהלום מקצועי עם צוות מיומן ומנוסה. ניסור בטון ביהלום שונה מעבודה חיתוך בטון עם משחזת ושאר מסורי ברזל קיימים. ישנם כמה סוגי מסורי יהלומים לעבודות בטון. חברת ש.ר. ניסור בטון וקידוח לשירות בכל רחבי הארץ.

בכל העולם קיימים מבנים אשר מכילים חללים ומכלולים אשר נוצקו מבטון חזק ועמיד. בעת שינויי יעוד או שיפוץ קיים צורך לפנות את חלקם או את רוב החלקים הבנויים מבטון. במקום שיטת ההריסה והחציבה עם כלים חוצבים ורוטטים בעוצמה – יש אפשרות אחרת.  קיימת אפשרות חדשה ויעילה יותר – לנסר ביהלום. לא ממש לוקחים יהלומים ומתחילים לחרוט עם היד בקירות בטון. זה מעט אחרת, כל ההסבר לפניכם : כמו מסור מתכת עגול לחיתוך עץ אשר בקצוות הדיסק יש שיניים מפלדה מחוסמת. או מסור ידני עגול קבוע על שולחן הנגריה שמשמש לחיתוך עץ. אפשר לקרוא לזה ניסור עץ בברזל. כך משתמשים בדיסק עגול עם שיניים משובצים יהלומים. אפשר לקרוא לזה ניסור בטון ביהלום. למה לא משתמשים רק בברזל או פלדה קשיחה ? הסיבה העיקרית היא חוזקו ועמידותו של חומר הגלם החזק ביותר בטבע. הוא עמיד לחיכוך בבטון קשה. תוצר  המעבדה שמיועדים לתעשיית החיתוך חזקים יותר. גם החום הרב שיוצר השיפשוף אינו משפיע עליהם.

אל תנסו לנסר בטון בברזל

לעומת זאת כל ברזל שיכול להגיע לטמפרטורה של 600 מעלות צלזיוס יהפוך לנוזל. כך שכבר בחום נמוך יותר הברזל עלול בקלות להתעוות באופן מסוכן תוך כדי הסיבוב. היהלום לעומת הפלדה והברזל – יכול לעמוד גם בחום גבוה הרבה יותר. וכמו שרשמנו לעיל – הוא גם לא יכול להתבלות. ואם כן אז באופן מזערי, כך שיש לו יכולת לעמוד בפני שחיקה מאוד גבוהה.

ניסור בטון קידוח וחיתוך מדוייק של בטון ביהלום

את ההתחלה של השימוש בטכנולוגיה לא כולם מכירים. אפילו חברות שמספקות שירות זה או דומה. לפני שהגיעו מסורים חדישים אלו, נהגו לשבור קירות עם פטישים ואיזמיל מכל הסוגים. גם פטישים על שמופעלים בחשמל, או לא עלינו פניאומטייים עם לחץ אוויר. זוכרים את הסרט תעלת בלאומניך עם בומבה צור שחוצב בכביש ?. הוא השתמש בפטיש חוצב שהתאים לבטון ואספלט. הכל השתנה לפני כמה עשורים עם התפתחות הטכנולוגיה, ויכולת יצור מתקדמת של הטכנולוגיה וענף הכימיה והפיזיקה. מעבדות ברחבי העולם הצליחו להכין מחנקן – יהלומי מעבדה. ענף התעשיה אימץ את החומר המלאכותי הזה ושילב אותו במסורים. כך נולד דיסק היהלום. שבעצם הוא ברובו עשויי ברזל, מלבד קצוות השיניים. מסורים אלו משמשים כיום לעבודות ניסור בטון בכל העולם המודרני. החיתוך הרבה יותר מדוייק, לא גורם לסדקים או החלשת המבנה. ייתרה מכך הוא מהיר יותר, מרעיש הרבה פחות ומייצר פחות לכלוך. אותם יהלומים מקובעים על פני השיניים של המסור העגול והם אשר יוצרים מגע – במהירות עצומה – עם הבטון. כך בעצם החיכוך של חומר גלם שנכרה מהטבע : יהלום גולמי, ושעבר התאמה משמש לניסור יהלום מדוייק ויעיל.

עמידות יהלומים לחום

בעת החיכוך של היהלום עם הבטון – ולעיתים עם ברזל שזור ביציקת הבטון – נוצר חום מאוד גבוה שמצריך קירור מאסיבי וקבוע.  את הקירור מבצעים עם מים, בדרך כלל צינור מים שמתיז מקרוב מים זורמים.  זה קורה בדיוק בנקודת החיכוך של היהלומים של המסור על פני שטח הבטון. כמות המים לצינון נאמדת על פי ייצרני מסורים בערך 4 עד 10 ליטר מים לדקה אחת.

שאלות ותשובות על ניסור ביהלום

איך מנסרים ביהלום ? מחברים את המסילה והמסור, מפעילים את המסור, הדיסק עם היהלומים חותך את הבטון תוך כדי תנועה.

האם ניסור ביהלום יוצר רעש ?  כן אבל פחות משאר אפשרויות  של עבודה בבטון. זהו תוצר לוואי נוסף. הרעש של החיכוך. אמנם הוא הרבה יותר שקט מרעש חציבה של פטישונים וכלי חציבה מאסיביים אחרים.  עדיין רעש המסור יכול להגיע עד כדי 120 dB (A) 1 . כלומר עד 120 דציבל ואף יותר. תלוי במסור, במהירות ההסיבוב, בחלק הבטון המנוסר ובסביבה בה מבוצעת הפעולה : מקום פתוח או סגור וכדומה…

מה זה מסור יהלום ? : מסור מברזל שבקצוות השיניים יש יהלומים. ישנם כמה כלים לביצוע ניסור ביהלום. השכיחים הינם דיסק מסור בטון עגול בקטרים של עד 1.6 מטר הנעים על גבי מסילה שמקובעת חזק ובאופן יציב.

  • ישנו מסור בטון ידני ונייד הפועל על סוללה נטענת ויש דומה שקיימת בו אופציה גם להיות מחובר ישירות לנקודת חשמל עם כבל ארוך מאוד.
  • כבל יהלום או שרשרת יהלום שהיא בעצם המסור עצמו. היא נעה במהירות עצומה על פני גלילים ומערכת גלגלים והחיכוך של היהלומים מנסר את הבטון.
חייג 0508822648